Niciodata, dar NICIODATA, sa nu cumperi o masina second-hand fara sa verifici aceste 4 lucruri:

loading...

Conform unor statistici până la jumătatea acestui an, numărul de maşini second-hand de import au scăzut, în timp ce revânzările (tranzacţiile pe plan intern cu maşini SH) au crescut cu 6,8 procente.

În România piaţa auto de second-hand este una dezvoltată, existând o mulţime de website-uri şi de târguri în care poţi găsi astfel de produse. În Bucureşti, cel mai mare târg este cel aflat în Vitan. Cei care sunt în căutarea unui automobil second-hand pot veni aici de joi până duminică, iar programul integral poate fi găsit pe website-ul târgului (vitan-auto.ro)

Nu uita sa verifici!

loading...

1. Exteriorul maşinii – Verificaţi elementele de caroserie şi vopseaua cu foarte multă atenţie. Zone bombate, adâncite sau o vopsea nouă ar trebui să vă ducă cu gândul la un accident, iar zgârieturile pot duce la costuri nedorite.

2. Elementele din sticlă – Întotdeauna verificaţi parbrizul să nu fie ciobit sau foarte mătuit. De asemenea nu trebuie să uitaţi de blocurile optice şi nici de lunetă sau geamurile laterale. De asemenea, acestea din urma trebuie să fie verificate şi dupa data de fabricaţie. În cazul în care diferă, atunci ar trebui să veniţi cu o serie de întrebări suplimentare pentru vânzător.

3. Interior – Verificaţi ca toate sistemele maşinii să funcţioneze. În cazul în care pe bord există martori aprinşi, ar trebui să vă gândiţi bine înainte de achiziţie. De multe ori, martorii indică probleme costisitoare.

4. Test-drive – Înainte să achiziţionaţi maşina faceţi un test-drive. Astvel puteţi să testaţi direcţia, răspunsul cutiei de viteze, al motorului şi nu în ultimul rând al sistemului de frânare. În cadrul acestei mici plimbări încercaţi pe cât posibil să alternaţi zonele de rulare pentru a observa diverse zgomote care pot duce la alte cheltuieli costisitoare.

De reţiunut. După ce aţi trecut prin toate aceste etape, mergeţi cu maşina la un service care aparţine de dealer-ul mărcii respective. Specialiştii de acolo vă pot oferi mult mai multe informaţii despre maşina şi pot observa probleme grave.

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *