Amenzi rutiere 2019: Cum sa contesti CORECT un proces verbal pentru a avea castig de cauza

loading...

Cum poți să contești un proces verbal al unei amenzi rutiere în 2019? Șoferii trebuie să știe ce drepturi au, iar contestarea unui proces verbal de contravenție se face în termen de 15 zile de la momentul în care procesul este comunicat sau înmânat, potrivit avocatnet.ro.

„Chiar dacă după depunerea contestației se suspendă sancțiunea cu pricina, e preferabil ca amenda să fie plătită în cel mult 15 zile pentru a nu pierde beneficiul plății unei valori multi mai mici. Documentul pe care-l face agentul de poliție atunci când ne amendează în trafic se cheamă proces-verbal de contravenție și regulile în ceea ce-l privește se regăsesc în Ordonanța Guvernului nr. 2/2001. Pe lângă asta, anul trecut a mai intrat în vigoare un act normativ cu prevederi foarte importante pentru plata amenzilor contravenționale: Legea nr. 203/2018”, mai informează aceeași sursă.

loading...

Plangerea trebuie depusă la judecătoria în a cărei circumscripții a fost săvârșită contravenția, iar termenul de judecată nu va depăși 30 de zile. Plângerea se depune alături de dosarul cauze, care va conține probele pentru a dovedi nevinovăția. Copia procesului verbal este musai să fie băgată la dosar.

„Plângerea suspendă executarea amenzilor de la data înregistrării la instanță și până la data pronunțării hotărârii judecătorești, conform Codului rutier. Dacă, să zicem, sancțiunea aplicată a fost suspendarea permisului, pe perioada aceasta aveți dreptul să conduceți. Mai departe, cei care nu sunt de acord cu decizia judecătorului pot face și apel împotriva hotărârii, în maximum 15 zile de la comunicare, la secția de contencios administrativ a tribunalului”, scrie avocatnet.ro.

„Motivarea apelului nu este obligatorie. Motivele de apel pot fi susținute și oral în fața instanței. Apelul suspendă executarea hotărârii„, se precizează în ordonanță.

sursa


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *