Povestea LOGANULUI cu 1.000.000 kilometri la bord și piese ORIGINALE. ”Am mers de 67 de ori din Slobozia până în Australia!”

loading...

E o poveste reală, nu publicitate mascată. Un Logan, devenit taximetru, fabricat în 2007, a parcurs, pe drumurile din Slobozia, 1.000.000 km, adică de 67 de ori distanța până în Australia. Interesant este faptul că nu a fost segmentat, niciodată, iar multe dintre piesele de pe el sunt cele originale, de fabrică

Poveștile sunt cu cei care dau kilometrajul înapoi. ”Înainte” nu prea a auzit nimeni. De aceea, când omul a postat pe rețelele de socializare o poză cu 999.999 km pe bord și, apoi, imediat alta cu 000.000, semn că se depășise primul milion de kilometri, la o mașină românească, toți au spus că e ceva necurat la mijloc.Reclamă, publicitate mascată, manevră?

loading...

Istorioara vine din Slobozia. Matei Anastasie, taximetrist, se laudă că a parcurs, la a sa viață, până la 62 de ani, peste 3.000.000 km. Trei milioane!!! A trei partea dintre aceștia, un milion, adică de 67 de ori distanța Slobozia – Melbourne, ”în Australia”, vorba celor din ”B.D.”, i-a înghițit la bordul unui LOGAN! Nu l-a segmentat, cum se spune în limbajul șoferilor, multe dintre piesele de pe el sunt cele din fabrică. Nimeni n-a crezut asta! Așa că reprezentanții ”Dacia Automobile” s-au dus să vadă cu ochii ”minunea”. Și, nu, nu este știre TNR, ci adevăr. 

iAfland ca verificarile celor de la Dacia au confirmat spusele initiale si ca masina este una cu totul speciala, am decis sa facem o plimbare pana la Slobozia si sa vedem cu ochii nostri aceasta masina care este pe cale sa devina vedeta. Aici ne-am intalnit cu Matei Anastasie, in varsta de 62 de ani, de profesie sofer profesionist, ce se mandreste cu peste 3 milioane de kilometri la volan. Dintre acestia, o buna parte, peste 1 milion, facandu-i la bordul unui Logan.

Loganul este intr-o stare buna si se vede ca cineva a avut grija de el. Ne-am bucurat sa vedem ca era dotat cu anvelope aproape noi, ca functioneaza tot pe el, tot ce tine de electrica si becuri, aer conditionat si asa mai departe. Porneste imediat la prima cheie si motorul se aude rotund, normal, fara scartaieli de curea, fara batai sau zgomote de tacheti.

Am facut chiar si o scurta plimbare prin Slobozia, avand timp sa stam la discutii cu dl. Matei Anastasie despre dansul si masina pe care o conduce.

sursa: www.4tuning.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *